Snitel picant cu mozaic de legume inabusite
PrinteazaSnitel picant cu mozaic de legume inabusite din: piept de pui file, oua, mustar, boia, oregano, faina, malai, pesmet, cartofi, sfecla, fasole, morcovi, mazare, varza de Bruxelles, praz, sare, piper, ulei..
- 1 piept de pui file
- 1 ou
- 3 linguri muştar
- boia iute
- 1/2 linguriţă oregano sau maghiran uscate mărunţite
- 3 linguri făină
- 2 linguri mălai fin
- 3-4 linguri pesmet
- 2 cartofi de dimensiune medie
- 2 sfecle roşii mici
- 100 g fasole verde
- 2 morcovi
- 2-3 linguri mazăre
- 100g verzişoare de Bruxelles
- 1 fir de praz
- sare
- piper
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care, dacă e nevoie, le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le presari cu sare şi le treci prin făină, apoi prin amestecul de ou, muştar, boia şi oregano şi, la final, prin mălaiul fin, amestecat cu pesmetul.
Prăjeşti feliile pe ambele părţi, în 150 ml ulei încins, apoi le scoţi pe şervete absorbante şi le păstrezi la cald. Cureţi legumele şi le speli. Le tai după preferinţă şi le înăbuşi în 50 ml ulei, amestecând uşor pentru 3-4 minute.
Presari sare şi piper, adaugi apă cât să le acopere şi le fierbi până scad. Şniţelele picante şi legumele merg bine şi cu bere, şi cu vin.
Pofta buna!