Snitel de porc cu salsa si mere

Printeaza

Snitel de porc cu salsa si mere din: pulpa de porc, oua, pesmet, salvie, ceapa, mere, menta, lamaie, otet, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:Snitel_de_porc_cu_salsa_si_mere

  • 600 g pulpă de porc
  • 2 ouă
  • 200 g amestec pentru şniţele, cu pesmet, salvie si ceapă
  • 2 mere verzi
  • 1 lingură mentă proaspătă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei

 

Mod de preparare:

Tai pulpa de porc în 4 bucăţi egale şi le baţi cu ciocanul de şniţele, până ajung la grosimea de 5 mm.

Baţi ouăle într-un castron împreună cu 2 linguri de apă, sare şi piper după gust. Pui amestecul pentru şniţele pe o farfurie.

Treci bucăţile de carne prin ouăle bătute, apoi prin amestecul cu pesmet. Aşezi carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o păstrezi în frigider pentru 5 minute.

Intre timp, prepari salsa. Decojeşti merele şi le tai nu prea mărunt, după care le pui într-un castronel împreună cu menta tocată, zeama de lămâie, oţetul şi condimente după gust.

Incingi uleiul la foc mediu, apoi prăjeşti şniţelele, câte 3 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le păstrezi calde.
Serveşti fiecare şniţel alături de o lingură de salsa de mere cu mentă.

 

Snitel de porc cu salsa si mere

Snitel_de_porc_cu_salsa_si_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.