Snitel de porc cu salsa si mere
PrinteazaSnitel de porc cu salsa si mere din: pulpa de porc, oua, pesmet, salvie, ceapa, mere, menta, lamaie, otet, sare, piper, ulei.
- 600 g pulpă de porc
- 2 ouă
- 200 g amestec pentru şniţele, cu pesmet, salvie si ceapă
- 2 mere verzi
- 1 lingură mentă proaspătă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 linguriţă oţet de mere
- sare
- piper
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Tai pulpa de porc în 4 bucăţi egale şi le baţi cu ciocanul de şniţele, până ajung la grosimea de 5 mm.
Baţi ouăle într-un castron împreună cu 2 linguri de apă, sare şi piper după gust. Pui amestecul pentru şniţele pe o farfurie.
Treci bucăţile de carne prin ouăle bătute, apoi prin amestecul cu pesmet. Aşezi carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o păstrezi în frigider pentru 5 minute.
Intre timp, prepari salsa. Decojeşti merele şi le tai nu prea mărunt, după care le pui într-un castronel împreună cu menta tocată, zeama de lămâie, oţetul şi condimente după gust.
Incingi uleiul la foc mediu, apoi prăjeşti şniţelele, câte 3 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le păstrezi calde.
Serveşti fiecare şniţel alături de o lingură de salsa de mere cu mentă.
Snitel de porc cu salsa si mere
Pofta buna!