Snitel Bavarez Autentic din: carne, sare, piper, mustar, oua, faina, pesmet, ulei. Snitelul bavarez, cunoscut și sub numele de “Bayrisches Schnitzel” sau “Schnitzel Wiener Art”, este o variantă germană a celebrului snitel vienez. În Bavaria, această rețetă are o particularitate unică: snitelul este adesea acoperit cu muștar și pesmet înainte de a fi prăjit, oferindu-i […]
Snitel de pui
PrinteazaSnitel de pui din: coaja de lamaie, piept de pui, gnocchi, ardei capia, pesmet, piper negru, ou, ulei vegetal, usturoi si patrunjel.
- coaja de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit
- 2 bucati piept de pui, taiate pe orizontala si aplatizate cu sucitorul
- 400 g gnocchi – galuste proaspete
- 500 g ardei capia, copti in otet, scursi de lichid
- 75 g pesmet
- 2 lingurite piper negru
- 1 ou, batut
- ulei vegetal pentru uns
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare:
Combină pesmetul cu coaja rasă de lămâie, piperul şi adaugă un praf de sare.
Inmoaie carnea în oul bătut şi apoi în amestecul de pesmet. Incinge un vas neaderent şi unge cu ulei.
Prăjeşte şniţelele câte 2 deodată, câte 4 min pe fiecare parte.
Fierbe gnocchi în apă clocotindă cu sare timp de 2 min, până când se ridică la suprafaţă.
Scurge de lichid, dar rezervă puţin din apa lor. Mărunţeşte ardeii în tocătorul electric cu usturoiul şi apa păstrata.
Combină sosul cu gnocchi şi adaugă pătrunjelul. Taie şiţelele felii şi serveşte cu garnitura de gnocchi şi sferturi de lămâie.
Snitel de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure
Rețetă Clasică de Șnițel de Porc cu Cartofi Piure din: cotlet de porc, sare, piper, oua, pesmet, faina, ulei vegetal, cartofi, unt, lapte, sare, piper. Șnițelul de porc cu cartofi piure este un preparat clasic și reconfortant care amintește de gusturile copilăriei. Această combinație perfectă de carne fragedă de porc și cartofi piure cremoși a […]
Pofta buna!