Snitel rusesc

Printeaza

O reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare.

Ingrediente:Snitel rusesc

  • 750 g carne
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri untura (sau ulei)

pentru sos:

  • 500 g rosii
  • unt
  • faina
  • zahar
  • usturoi sau cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea în felii groase de un deget. Baţi feliile foarte bine cu ciocanul, pe ambele părţi, până când carnea începe aproape să se rupă. Dacă au pieliţe sau tendoane, acestea trebuie tăiate.

De asemenea, crestezi carnea pe margini, ca să nu se strângă la fript. Şniţelele, astfel pregătite, le sărezi şi le ungi cu ulei. Le laşi aşa timp de 2-3 ore, să se pătrundă. Dai şniţelele prin făină şi le prăjeşti în untură sau în mult ulei, încins. Aşezi şniţelele prăjite într-o cratiţă, unele peste altele.

Separat, prepari un sos de roşii din unt proaspăt cât o nucă, 1 linguriţă zahăr, roşii, sare, usturoi, cimbru sau frunză de ţelină, în felul următor: rupi roşiile bucăţi le pui să fiarbă, le treci prin sită adaugi sarea, usturoiul slab prăjit untul şi condimentele.

Laşi sosul să fiarbă până se îngroaşă. Torni apoi sosul peste şniţele şi le dai la cuptor să se înfierbânte. Aşezi şniţelele calde pe un platou şi le garniseşti cu sfeclă fiartă, presărată cu hrean şi cu fasole verde cu unt.

Snitel rusesc

Snitel rusesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.