Şniţel de soia cu sos picant

Printeaza

O reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa, rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Şniţel de soia cu sos picant

  • 1 pachet şniţele de soia
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 lingură condiment din legume uscate
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri făină
  • 400 ml bere

pentru sos:

  • 4 gogoşari
  • 4 ardei graşi
  • 5 cepe
  • 5 roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 1–2 linguri susan
  • 3–4 căţei usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi feliile de soia în apă, împreună cu condimentele de legume, urmând instrucţiunile de pe ambalaj, apoi le scurgeţi în strecurătoare.

Din bere, făină, sare şi piper după gust, pregătiţi un aluat moale, omogen, puţin mai vâscos decât cel pentru clătite. Treceţi şniţelele prin acest aluat şi le prăjiţi uniform, în uleiul încins, pe ambele feţe. Păstraţi şniţelele la cald.

Decojiţi roşiile. Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi ceapa solzişori şi o căliţi până devine aurie. Adăugaţi ardeii tăiaţi fideluţă, iar după 1 minut, roşiile decojite şi mărunţite, usturoiul pisat şi seminţele de susan, în prealabil prăjite puţin la cuptor.

Amestecaţi pentru ca sosul să nu se lipească, iar când uleiul începe să se ridice la suprafaţă, condimentaţi şi săraţi sosul după gust. La sfârşit presăraţi pătrunjel fin tocat. Serviţi şniţelele cu sosul şi cu o garnitură de varză călită sau piure de legume.

Şniţel de soia cu sos picant

Şniţel de soia cu sos picant

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • snitele de soia cu sos

1 comentariu

  1. Ionela Toparceanu

    Foarte bune sunt snitelele de soia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.