Şniţel în sos alb

Printeaza

O reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt, sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei.

Ingrediente:Şniţel în sos alb

  • 8 şniţele de porc (a 80 g)
  • piper
  • circa 2 lin­guri făină
  • 2 linguri unt
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 75 ml vin alb
  • 200 ml smântână
  • boia de ardei, dulce

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, apoi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Amestecaţi piperul cu făina. Daţi şniţelele prin acest amestec şi prăjiţi-le în untul încins câte 4 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-le din tigaie, săraţi-le şi păstraţi-le calde. Intre timp, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Pregătiţi ardeiul şi tocaţi-l cubuleţe.

Prăjiţi-l împreună cu ceapa în grăsimea din tigaie. Stingeţi cu vin alb. Turnaţi smântână şi condimentaţi sosul cu sare, piper şi boia. Lăsaţi-l să fiarbă cca. 3 minute, amestecând continuu.

Aşezaţi şniţelele păstrate calde în sos şi lăsaţi-la cca. 1 minut să se pătrundă. Eventual, ornaţi-le cu câteva frunze de mentă. Pentru garnitură puteţi pregăti – orez cu bobul lung, cu legume.

Şniţel în sos alb

Şniţel în sos alb

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.