Şniţel în sos alb
PrinteazaO reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt, sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei.
- 8 şniţele de porc (a 80 g)
- piper
- circa 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- sare
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 75 ml vin alb
- 200 ml smântână
- boia de ardei, dulce
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, apoi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Amestecaţi piperul cu făina. Daţi şniţelele prin acest amestec şi prăjiţi-le în untul încins câte 4 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-le din tigaie, săraţi-le şi păstraţi-le calde. Intre timp, curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Pregătiţi ardeiul şi tocaţi-l cubuleţe.
Prăjiţi-l împreună cu ceapa în grăsimea din tigaie. Stingeţi cu vin alb. Turnaţi smântână şi condimentaţi sosul cu sare, piper şi boia. Lăsaţi-l să fiarbă cca. 3 minute, amestecând continuu.
Aşezaţi şniţelele păstrate calde în sos şi lăsaţi-la cca. 1 minut să se pătrundă. Eventual, ornaţi-le cu câteva frunze de mentă. Pentru garnitură puteţi pregăti – orez cu bobul lung, cu legume.
Şniţel în sos alb
Poftă bună!