Snitel cu sos de vin
PrinteazaSnitel cu sos de vin: carne de porc, ceapa, sare, piper, faina, vin, ulei.
- 1 kg carne macră de porc sau vită
- 1/2 kg ceapă
- 1 pahar ulei
- sare
- piper
- 2 linguri făină
- 1 pahar vin
Mod de preparare:
Tai carnea felii, o baţi cu ciocanul de şniţele şi laşi feliile 1 oră la frigider. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei până devine transparentă.
Scurgi uleiul în altă tigaie, iar ceapa o pui în alt vas, o acoperi cu 1 linguriţă de făină, pe care o stingi, cât e încă pe foc, cu vin şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit un sfert de oră.
Feliile de carne le dai apoi prin făină şi le prăjeşti în uleiul scurs de la ceapă. Pui şniţelele în sos, le sărezi şi piperezi, apoi le fierbi până când carnea devine moale.
Pofta buna!