Şniţel cu şuncă şi fasole verde
PrinteazaŞniţel cu şuncă şi fasole verde din: piept de pui, kaiser, oua, pesmet, curry, fasole verde, usturoi, ardei capia, ardei iute, ceapa rosie, otet de mere, ulei, sare, piper, dovlecei, castraveti verzi.
- doua piepturi de pui
- 4 felii de kaiser
- doua oua
- 50 g pesmet
- 5 g curry
- tarhon
- 500 g fasole verde
- un catel de usturoi
- doi ardei capia
- un ardei iute
- o ceapa rosie
- otet de mere
- ulei
- sare
- piper
- dovlecei
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Ouăle se bat cu o furculiţă, amestecate cu sare, piper şi curry. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se şterg cu şervete absorbante şi se crestează în interior, sub forma unui buzunar.
Se condimentează în interior şi exterior, se umplu buzunarele cu bucăţi de kaiser şi se trec prin amestecul de ou.
Se trec apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins la foc mic, ca să nu se ardă pesmetul şi să se facă carnea.
Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în puţin ulei încins împreună cu ardeii capia şi ardeiul iute tocaţi, se adaugă fasolea, usturoiul tocat şi se prăjeşte zece minute.
Se pune alături de şniţelele de pui, se presară cu tarhon tocat şi se stropeşte cu o lingură cu oţet de mere.
Se servesc cu o salata de dovlecei sau castarveti verzi.
Şniţel cu şuncă şi fasole verde
Pofta buna!