Snitel vanatoresc
PrinteazaO reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si condimente.
- 1 ceapa
- 50 g bacon
- 500 g ciuperci Champignons
- 1 lingura unt cu verdeata
- sare
- piper
- 150 ml supa
- 150 ml smantana fermentata
- 1 lingura amidon
- 4 snitele de porc (a 150 g)
- 2 linguri ulei
- condimente
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o cubuleţe. Tăiaţi şunca fâşii. Pregătiţi ciupercile şi tăiaţi-le rondele. Incingeţi untul cu verdeaţă într-o tigaie şi prăjiţi acolo şunca.
Adăugaţi ceapa şi ciupercile şi căliţi-le cca. 4 minute. Săraţi-le şi piperaţi- le.
Stingeţi cu supa în care aţi pus condimente. Lăsaţi totul să se pătrundă puţin, apoi adăugaţi smântână şi amestecaţi sosul bine. îngroşaţi-l cu amidonul.
Spălaţi şniţelele cu apă rece şi uscaţi-le pe un şervet de bucătărie. Prăjiţi-le într-o tigaie cca. 4 minute pe fiecare parte.
Săraţi-le, piperaţi- le şi serviţi-le cu sosul de ciuperci. Pentru garnitură puteţi prepara paste. La final, ornaţi mâncarea cu pătrunjel.
Snitel vanatoresc
Poftă bună!