Şniţel vegetal cu legume
PrinteazaŞniţel vegetal cu legume
Ingrediente:
- 700 g cartofi
- doi morcovi
- o jumătate de ţelină
- 200 g caşcaval
- 3 ouă
- o ceapă
- salată verde
- 4 roşii
- 300 g măsline negre fără sâmburi
- 3 ardei graşi
- o lămâie
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- pesmet
- mărar
- smântână
Preparare:
Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare, se taie bucăţi mai mici şi se pasează.
Ţelina se curăţă de coajă, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un castron împreună cu legumele pasate.
Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, caşcavalul ras, ouăle, mărar tocat, sare şi piper.
Se amestecă totul, se formează şniţele, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră pe un şervet de hârtie ca să se absoarbă uleiul în exces şi se ţin la cald.
Separat se face o salată din roşii tăiate în felii mai mici sau cuburi, ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în felii subţiri.
Se adaugă salata verde spălată şi tăiată în fâşii, măslinele feliate, sucul de lămâie, uleiul, sarea şi piperul după gust.
Şniţel vegetal cu legume
Pofta buna!
Chiar cautam o reteta de snitel vegetarian.