Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

Printeaza

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel, salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si miere.

Ingrediente:Snitel_cu_verdeata_pe_un_pat_de_legume

  • cate 2 ardei grasi rosii si galbeni
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 4 bucati carne de vitel pentru snitel (1 150 g)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 8 frunze de salvie
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 8 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingurita sirop (sau miere) de artar

 

Mod de preparare:

Pregătiţi ardeiul, ceapa şi usturoiul, apoi toca-ţi-le mărunt.

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bu­cătărie şi condimentaţi-o cu sare, piper şi boia.

Bateţi ouă­le.

Tocati verdeata si amestecati-o cu pesmetul.

Tavaliti snitelele prin faina, apoi prin ou, iar la final, prin pesmet.

Prajiti-le in 4 linguri de ulei cate 4 minute pe fiecare parte.

Incingeti restul uleiului intr-o alta tigaie si prajiti acolo legumele circa 5 minute, amestecand continuu.

Turnati otetul si vinul, apoi fierbeti totul inabusit.

Condimentati legumele cu sare, piper si sirop de artar.

Serviti snitelele alaturi de legumele pregatite si ornati totul dupa cum doriti, evental cu salvie si rozmarin.

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

Snitel_cu_verdeata_pe_un_pat_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.