Snitel vienez din carne de vitel
PrinteazaO reteta delicioasa de snitel vienez din carne de vitel din: muschi de vitel, oua, smantana, sare, piper, faina, pesemt, ulei, lamaie, rosii, castravete, salata verde, otet de fructe, suc de portocale, mustar, ulei, fileuri de sardele si capere.
- 4 felii de muşchi de viţel (a 150 g)
- 2 ouă
- 1 -2 linguri smântână
- sare
- piper
- 50 g făină
- 100 g pesmet
- 4 linguri ulei
- 1 lămâie
- 3 roşii
- 1 castravete
- 1 căpăţână salată verde
- 2 linguri oţet de fructe
- 50 ml suc de portocale
- 1 linguriţă muştar
- 3 linguri ulei
- 4 fileuri de sardele de la borcan
- 2 linguri capere (de la borcan)
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se bate între două straturi de folie transparentă. Intr-o farfurie adâncă se bat ouăle cu smântână, sare şi piper.
Făina şi pesmetul se aşază pe două farfurii separate. Se tăvălesc feliile de carne prin făină şi se scutură surplusul.
Apoi se trec prin ou bătut şi în final prin pesmet; se scutură surplusul. Se încinge uleiul şi se prăjesc porţii de şniţele cca 2 min. pe fiecare parte, până se rumenesc.
Se scot şi se lasă să se scurgă de excesul de ulei pe prosoape de hârtie. Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se taie mărunt.
Se pregătesc legumele. Se taie roşiile în opt. Se taie castravetele felii. Salata verde se rupe bucăţi.
Se prepară un dressing, amestecând uleiul şi oţetul cu suc de portocale, muştar, sare, piper şi ulei. Se toarnă peste salată. Se ornează şniţelele cu lămâie, sardele şi cape¬re şi se servesc cu salată.
Snitel vienez din carne de vitel
Pofta buna!