Snitel vienez cu ganitura
PrinteazaSnitel vienez cu ganitura din: muschi de porc, oua, boia dulce, sare, piper negru, fulgi de porumb, ulei, cartofi, unt, lapte, salata verde, masline, ulei de masline, rosii, castraveti, patrunjel.
- 400 g muschi de porc
- 3-4 oua
- o lingurita boia dulce
- sare
- piper negru macinat
- 200 g fulgi de porumb
- ulei pentru prajit
pentru garnitura:
- 800 g cartofi
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- o salata verde
- 100 g masline
- 3 lingurite ulei de masline
- 2-3 rosii
- 3 castraveti
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se taie muşchiul de porc felii porivite, se condimentează cu sare şi piper şi se bat cu ciocanul de şniţele.
Se aşază pe un platou, se ung cu ulei, apoi se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece.
Separat, se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe.
Se pun să fiarbă în apă cu sare şi, după ce au fiert, se scurg de zeamă şi se pasează cu untul şi laptele.
Se spală salata, roşiile şi castraveţii, se taie ca pentru salată şi-se amestecă într-un bol cu măslinele, sare, piper şi ulei de măsline.
Se bat ouăle într-un bol, cu sare, piper şi boia şi se scot bucăţile de carne din frigider.
Fulgii de porumb se dau prin robot şi se pun într-un bol de plastic.
Se trece fiecare felie de carne prin fulgi-ou-fulgi şi se prăjesc în uleiul încins.
Se servesc cu garnitură de piure şi salată.
Snitel vienez cu ganitura
Pofta buna!