Snitel vienez cu salată de castraveti
PrinteazaSnitel vienez cu salată de castraveti din: cartofi rosii, sare, castravete, smantana, piper, mustar, ceapa, bacon afumat, unt, muschi de vitel, faina, oua, pesmet, marar.
- 750 g cartofi rosii
- sare
- 1 castravete
- 125 g smantana
- piper
- 1 lingurita mustar
- 1 ceapa
- 75 g bacon afumat impanat
- 5 linguri unt
- 4 felii de muschi de vitel (a 125 g, batute)
- 3 linguri faina
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- 4 fire marar
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare 25 min.; se trec prin jet de apă rece şi se scurg.
Se curăţă castravetele şi se taie felii. Se amestecă smântână cu sare, piper şi muştar; se adaugă castraveţii.
Se răcesc puţin cartofii şi se decojesc. Se toacă ceapa şi baconul se taie felii.
Se încing într-o tigaie 2 linguri de unt. Se taie cartofii felii şi se prăjesc.
Se adaugă bacon şi ceapă; se prăjesc şi se condimentează.
Se spală carnea, se şterge şi se condimentează; se tăvăleşte prin făină.
Se bat ouăle şi se trec feliile de carne mai întâi prin ou bătut, apoi prin pesmet.
Se prăjesc în restul de unt 4-5 min. pe fiecare parte. Se toacă mărarul şi se înglobează în salată; se sărează şi se piperează.
Se serveşte cu şniţele, adăugând eventual felii de lămâie. Cartofii se servesc alături.
Snitel vienez cu salată de castraveti
Pofta buna!