Snitel vienez cu salată de castraveti

Printeaza

Snitel vienez cu salată de castraveti din: cartofi rosii, sare, castravete, smantana, piper, mustar, ceapa, bacon afumat, unt, muschi de vitel, faina, oua, pesmet, marar.

 

Ingrediente:Snitel_vienez_cu_salata_de_castraveti

  • 750 g cartofi rosii
  • sare
  • 1 castravete
  • 125 g smantana
  • piper
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ceapa
  • 75 g bacon afumat impanat
  • 5 linguri unt
  • 4 felii de muschi de vitel (a 125 g, batute)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • 4 fire marar

 

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare 25 min.; se trec prin jet de apă rece şi se scurg.

Se curăţă castravetele şi se taie felii. Se amestecă smântână cu sare, piper şi muştar; se adaugă castraveţii.

Se răcesc puţin cartofii şi se decojesc. Se toacă ceapa şi baconul se taie felii.

Se încing într-o tigaie 2 linguri de unt. Se taie cartofii felii şi se prăjesc.

Se adaugă bacon şi ceapă; se prăjesc şi se condimentează.

Se spală carnea, se şterge şi se condimentează; se tăvăleşte prin făină.

Se bat ouăle şi se trec feliile  de carne mai întâi prin ou bătut, apoi prin pesmet.

Se prăjesc în restul de unt 4-5 min. pe fiecare parte. Se toacă mărarul şi se înglobează în salată; se sărează şi se piperează.

Se serveşte cu şniţele, adăugând eventual felii de lămâie. Cartofii se servesc alături.

Snitel vienez cu salată de castraveti

Snitel_vienez_cu_salata_de_castraveti

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.