Snitel vienez de vitel
PrinteazaSnitel vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana, pesmet, faina, unt si lamaie.
- 600 g carne de vitel
- piper
- sare
- 2 oua
- 1 lingura smantana
- 150 g pesmet
- 100 g faina
- unt clarificat
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi fiecare dintre aces¬tea se crestează pe lung, în douăi (dar nu se taie complet, ci feliilei se desfac precum paginile unei viţel Se bat ouăle într-o farfurie adâncă, împreună cu smântână, într-o farfurie întinsă se aşază pesmetul, iar în alta făina.
Se tăvăleşte carnea mai întâi prin făină, apoi prin ou şi în cele din urmă prin pesmet. Se prăjeşte în unt clarificat încins, la foc mijlo¬ciu cea 4 min. pe ambele feţe. Se scot şniţelele pe prosoape de hârtie, ca să se scurgă de excesul de ulei. Se servesc cu lămâie şi cartofi.
Snitel vienez de vitel
Pofta buna!
uneori in loc de pesmet, le dau prin fulgi de porumb