Snitel cu vinete
PrinteazaSnitel cu vinete din: vinete, snitele, bacon, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, spaghete, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel.
Ingrediente:
- 2 vinete mici
- 6 şniţele de 150 g fiecare
- 6 felii bacon sau kaiser (de mărimea şniţelelor)
- 6 felii caşcaval
- 2 ouă
- 2-3 linguri făină
- 2-3 linguri pesmet
- sare
- piper
- ulei
pentru garnitură:
- 500 g spaghete
- 400 ml bulion
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- puţină sare şi piper
- 1 linguriţă zahăr
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai pe lung şi opreşti 6 felii pe care le frigi într-o tigaie tip grill, pe ambele părţi, în aceeaşi tigaie, frigi tot pe ambele părţi, baconul sau kiserul.
Condimentezi şniţelele, le treci prin făină, ou şi pesmet şi le frigi în ulei, pe ambele părţi, până se rumenesc.
Intr-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, pui şniţelele, peste ele aşezi vinete, baconul şi le acoperi cu câte o felie de caşcaval.
Dai la copt 10-12 minute. Fierbi spaghetele, le strecori şi le pui într-un bol.
Pentru sos, căleşti în ulei ceapa tocată, pui usturoiul mărunţit şi apoi pui bulionul. Adaugi sare, zahăr şi pătrunjelul tocat şi laşi pe foc câteva minute.
Torni sosul peste spaghete, amesteci şi serveşti ca garnitură la şniţele cu vinete.
Snitel cu vinete
Pofta buna!