Snitel de vită marinat
PrinteazaSnitel de vită marinat din: muschi de vita, ulei de masline, suc de lamaie, sos worcester, zahar brun, sare, piper, malai si ulei pentru prajit.
- 600 g file de muschi de vita
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita sos Worcester
- 1 linguar zahar brun
- sare
- piper
- 100 g malai
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Carnea se taie felii de 1 cm grosime, care se bat, se sărează şi se piperează. într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, sos Worcester şi zahăr.
Carnea se asază în marinată, şi se întoarce, astfel încât să fie pătrunsă pe toate părţile. Se acoperă castronul cu folie şi se dă la frigider.
Se lasă să se marineze minimum 2 ore, cel mai bine peste noapte. Se scot şniţelele din marinată, se lasă să se scurgă puţin şi se tăvălesc prin mălai.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc şniţelele pe ambele feţe cea 4 min. până se rumenesc. Se servesc cu fasole verde fiartă.
Snitel de vită marinat
Pofta buna!