Snitel
PrinteazaSnitel
- 500 g carne tocată
- 2 cepe
- 1 căpăţână usturoi
- sare
- condimente pentru carne tocată după preferinţă
- 1 pachet de 5 foi de napolitană
- 3-4 ouă
- câteva linguri de pesmet
- ulei
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de napolitană se taie cu grijă în două jumătăţi fiecare (folosiţi o riglă şi un cuţit bine ascuţit). Veţi obţine zece dreptunghiuri.
Se iau câte 2 foi, se întind pe una câteva linguri din amestecul de carne tocată, într-un strat de câţiva milimetri, şi se acoperă cu cealaltă foaie. La fel se procedează cu celelalte foi. Se pun pentru o jumătate de oră să se înmoaie puţin, învelite într-o pungă.
După aceea, se taie fiecare tartină în 6 părţi egale, de exemplu, sau după cum doriţi. Aceste şniţele se iau cu furculiţa, se înmoaie în ou bătut, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc.
Pofta buna!