Snitele caprese
PrinteazaSnitele caprese din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, snitele de pui, faian, oua, lapte, pesmet, mozzarella, busuioc.
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 6 roşii
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oţet balsamic
- sare
- piper
- 4 şniţele de pui
- 100 g făină
- 3 ouă
- 1 lingură de lapte
- 100 g pesmet
- 3 linguri ulei de unt
- 400 g mozzarella
- busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie rondele, apoi se curăţă usturoiul şi se toacă. Se spală roşiile, se scot cotoarele şi se taie pulpa felii. Se amestecă feliile de roşii cu ceapa şi usturoiul. Din ulei, oţet, usturoi, sare şi piper se prepară un dressing, care se toarnă apoi peste legume.
Se bat şniţelele şi se condimentează. Pe o farfurie se pune făina, pe o altă farfurie ouăle şi laptele, care se amestecă bine. Pesmetul se aşează pe o a treia farfurie. In continuare, şniţelele se trec pe rând întâi prin făină, apoi prin ouă şi la final prin pesmet.
Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi şniţelele circa 5 minute pe fiecare parte. Se taie felii mozzarella şi se împarte pe 4 farfurii, împreună cu roşiile. Şniţelele se aranjează pe patul de roşii şi brânză şi se ornează cu frunzele de busuioc.
Pofta buna!