Snitele cordon bleu
PrinteazaSnitele cordon bleu din: carne de vitel, piper, boia, sunca, cascaval, faina, oua, sare, pesmet, unt, lamaie.
- 4 felii de carne de vitei
- piper negru
- 1 lingurita boia dulce
- 4 felii subţiri sunca de praga
- 4 felii subţiri cascaval
- 2 linguri faina
- 2 oua
- sare
- 6-8 linguri pesmet
- 3 linguri unt topit
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se bat bine feliile de |carne si se presara pe ambele parti piper si boia. Pe fiecare jumatate de felie se aseaza cate-o felie de sunca si una de cascaval, dupa care carnea se pliaza in doua si se fixeaza cu scobitori.
Se dau apoi, pe rand, prin faina, ou si pesmet (care se apasa bine cu degetele), se lasa putin sa se odihneasca si se prajesc 5 minute pe fiecare parte, mai intai la foc iute, apoi la foc potrivit.
Cand s-au rumenit frumos, se scot pe un platou, se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc fierbinti cu salata verde si rosii.
Pofta buna!