Snitele cu chili si usturoi
PrinteazaSnitele cu chili si usturoi din: snitele de pui, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de unt, vin, smantana, ulei de ardei iute.
- 4 şniţele de pui
- sare
- piper
- 4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu (chili)
- 2 linguri de ulei de unt
- 150 ml vin alb
- 100 ml smântână
- ulei de ardei iute (chili)
Mod de preparare:
Se bat şniţelele şi se condimentează cu sare şi piper. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se curăţă ardeiul iute, se spală, se scot seminţele şi se taie de asemenea mărunt.
Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se călesc apoi usturoiul şi ardeiul iute. Se adaugă şniţelele şi se prăjesc câte 4-5 minute pe fiecare parte.
Se toarnă apoi în tigaie vinul şi smântână şi se lasă toate ingredientele să clocotească la foc mic încă 6-7 minute, până când sosul a scăzut puţin. Şniţelele se servesc împreună cu sosul şi pot fi condimentate cu puţin ulei de chili, după gust. Acest tip de şniţel se potriveşte bine cu o garnitură de cartofi prăjiţi şi cu salată.
Pofta buna!