Snitele cu mere
PrinteazaSnitele cu mere din: mere, snitele de porc, sare, piper, mustar, faina, ulei de unt, maghiran, smantana.
- 4 mere
- 4 şniţele de porc
- sare
- piper
- 2 linguriţe de muştar dulce
- 100 g făină
- 3 linguri de ulei de unt
- 1 linguriţă de maghiran proaspăt
- 250 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Se curaţă merele de coajă şi de sâmburi şi se taie cuburi. Se bat şniţelele, se condimentează cu sare şi piper şi se ung cu muştar. Se încălzeşte cuptorul în prealabil la 150 °C (ventilator 130 °C).
Se pune făina pe o farfurie, prin care se trec apoi şniţelele. Se încinge într-o figaie uleiul de unt şi se prăjesc şniţelele circa 3 minute pe fiecare parte. Şniţelele se păstrează apoi la cald.
Se amestecă măghiranul cu smântână. Se pun în tigaie cuburile de măr, se toarnă smântână, iar la final se adaugă şniţelele. Tigaia se bagă la cuptortimp de 30 de minute. Şniţelele se servesc cu piure de cartofi.
Pofta buna!