Snitele cu muguri
PrinteazaSnitele cu muguri din: snitele de porc, sare, piper, curcuma, muguri de soia, ananas, tofu, ardei iute, ulei de plante, supa de legume, sos de soia, smantana.
- 4 şniţele de porc
- sare
- piper
- 1 linguriţă de curcuma
- 100 g muguri de soia proaspeţi
- 2 felii de ananas
- 50 g tofu
- 1 ardei iute (chili)
- 3 linguri de ulei de plante
- 250 ml supă de legume
- 1 lingură de sos de soia
- 100 ml smântână grasă
Mod de preparare:
Se bat şniţelele şi se condimentează cu sare, piper şi curcuma. Se spală bine mugurii de soia şi se scurg de apă. Se taie cubuleţe ananasul şi tofu. Ardeiul iute se curăţă , se spală, se îndepărtează seminţele, după care pulpa se toacă mărunt.
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie, în care se prăjesc apoi cuburile de tofu circa 1 minut. Se adaugă mugurii de soia, ananasul şi ardeiul iute şi se prăjeşte totulîncă un minut. Umplutura se împrăştie apoi pe şniţele, care se pliază şi se fixează cu beţigaşe.
Se încinge restul de ulei într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele câte 4 minute pe fiecare parte. In continuare, se toarnă în tigaie supa de legume şi se lasă totul pe foc încă circa 15 minute. La final, şniţelele se scot din tigaie şi se păstrează la cald.
Se amestecă sosul de soia şi smântână în zeama rămasă în tigaie şi se lasă puţin să fiarbă. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Şniţelele se servesc împreună cu sosul şi cu garnitură de orez.
Pofta buna!