Snitele cu rosii
PrinteazaSnitele cu rosii din: ulei, coniac, sare, piper, boia, snitele de curcan, rosii, unt, chutney de mango, piper rosu.
- 3 linguri de ulei
- 1 lingură de coniac
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă de boia roz
- 4 şniţele de curcan
- 4 roşii
- 1 lingură de unt
- 4 linguri de chutney de mango
- boabe roşii de piper pentru ornat
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul, coniacul şi condimentele, obţinându-se o marinadă în care şniţelele de curcan se lasă 10 minute pentru a se impregna. Se încinge în prealabil grilul cuptorului.
Se spală roşiile, se scot cotoarele şi se crestează pulpa. Apoi se condimentează cu sare şi piper, iar în fiecare roşie se pune puţin unt.
Se scot şniţelele din marinadă, se şterg prin tamponare, după care se prăjesc pe gril circa 5 minute pe fiecare parte. Roşiile se prăjesc şi ele pe gril.
In final, şniţelele se aranjează pe farfurii, împreună cu roşiile. Peste fiecare şniţel se pun o lingură de chutney de mango şi câteva boabe de piper, ca decor.
Pofta buna!