Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin
PrinteazaSnitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin din: cartofi rosii, usturoi, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, lamaie, muschi de porc, faina, mustar, sunca uscata, salvie, unt.
- 800 g cartofi rosii
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de masline
- 2 fire de rozmarin
- 1/2 lamaie
- 4 felii foarte subtiri de muschi de porc (a 125 g)
- putina faina
- 2 lingurite mustar
- 4 felii subtiri de sunca uscata
- 2 fire de salvie
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală cartofii şi se decojesc, se taie în două pe lung. Se pisează usturoiul şi se amestecă împreună cu sare, piper şi ulei. Se spală firele de rozmarin şi se toacă; se adaugă la mujdei. Se spală lămâia şi se taie felii.
Se amestecă într-o formă de sufleu cu cartofii şi mujdeiul şi se coc 35 min., întorcându-se între timp şi pe partea cealaltă. Se spală carnea, se şterge, se condimentează şi se pudrează cu făină pe o parte. Se scutură de excesul de făină.
Se ung feliile de carne cu muştar pe partea cealaltă şi se aşază deasupra felii de şuncă; se pliază şniţelele, se pune deasupra câte o frunză de salvie şi se fixează cu scobitori. Se încinge untul şi se prăjesc feliile de carne 4-5 min. pe fiecare parte. Se servesc cu cartofi şi rozmarin. Se poate servi alături o garnitură de broccoli şi smântână.
Snitele cu salvie garnisite cu cartofi si rozmarin
Pofta buna!