Snitele cu sos de fructe
PrinteazaSnitele cu sos de fructe din: prune uscate, chili, unt, zahar brun, otet balsamic, vin, tozmarin, turta dulce, portocale, sare, piper, snitele de porc, faina, oua, lapte, ulei de unt.
- 400 g prune uscate
- 1 ardei iute (chili)
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de zahăr brun
- 2 linguri de oţet balsamic
- 250 ml vin roşu
- 1 lingură de ace de rozmarin proaspăt tocate
- 1/2 turtă dulce (pentru legarea sosurilor închise la culoare)
- 2 portocale filetate
- sare
- piper
- 4 şniţele de porc
- 100 g făină
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 3 linguri ulei de unt
Mod de preparare:
Se taie prunele uscate în sferturi. Se curăţă ardeiul iute, se spală şi se toacă. Se încinge untul, în care se caramelizează apoi zahărul. Prunele se glasează apoi în zahărul caramelizat, amestecând continuu.
Se stinge amestecul cu oţet şi vin roşu, după care se încorporează ardeiul iute, rozmarinul şi turta dulce fărâmiţată. Se lasă amestecul să fiarbă circa 3 minute la foc mic, apoi se adaugă fileurile de portocală. Se asezonează sosul cu sare şi piper, după gust.
Se bat ouăle şi se amestecă cu laptele. Se condimentează şniţelele, apoi se trec prin făină şi prin amestecul de ouă şi lapte. Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi şniţelele pe ambele părţi circa 4 minute. Bucăţile de carne se întorc cu 2 furculiţe. Şniţelele se servesc împreună cu sosul.
Pofta buna!