Snitele de curcan cu sos de visine
PrinteazaSnitele de curcan cu sos de visine din: snitele de curcan, sare, piper, visine, unt, ulei, otet, zahar brun, vin, brandy.
- 4 şniţele de curcan
- sare
- piper
- 400 g vişine (din borcan)
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de oţet de vin roşu
- 1 lingură de zahăr brun
- 100 ml vin roşu
- 1 lingură de brandy de cireşe
Mod de preparare:
Se bat şniţelele şi se condimentează cu sare şi piper. Se toarnă vişinele într-o sită şi se lasă la scurs, colectând zeama. Se pune untul la rece.
Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi şniţelele circa 4 minute pe fiecare parte. La final, şniţelele se scot din tigaie şi se păstrează la cald.
Se stinge cu oţet zeama rămasă în tigaie, apoi se adaugă zahărul, amestecând continuu. In continuare, se adaugă vinul şi brandy-ul de cireşe şi se lasă întregul amestec să fiarbă circa 3 minute la foc mic. Se toarnă apoi în tigaie jumătate din zeama de la vişine, după care se adaugă vişinele.
Sosul se leagă cu untul rece, apoi se asezonează cu sare şi piper. Şniţelele se servesc împreună cu sosul de vişine şi cu o garnitură de chiftele de cartofi raşi (rosti).
Pofta buna!
Foarte bune snitelele