Sniţele de legume
PrinteazaSniţele de legume
- 1/2 kg cartofi noi
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 4 ouă
- 200 g făină
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, ceapa, morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Pui la fiert morcovii, ţelina şi pătrunjelul în apă cu sare, iar după 15 minute, adaugi cartofii tăiaţi cuburi.
După ce au fiert legumele şi s-au răcit, le scurgi de zeamă şi le treci prin maşina de tocat sau le pasezi cu furculiţa. Adaugi ceapa tocată, 2 ouă, verdeaţa tocată, sare şi piper după gust şi 2 linguri de făină şi omogenizezi compoziţia.
Baţi apoi ouăle rămase cu făină cât să obţii un aluat ca o smântână mai groasă. Formezi şniţele din compoziţia de legume pe care le treci prin amestecul de ouă şi făină şi le prăjeşti în ulei încins. Sunt bune cu orice salată de sezon sau chiar numai cu ridichi de lună.
Sniţele de legume
Poftă bună!