Snitele de miel cu portocale
PrinteazaSnitele de miel cu portocale din: snitele de miel, usturoi, ulei, ceapa, fond de carne, vin, cimbru, gem de portocale, portocale, sare, piper.
- 8 şniţele mici de miel
- 1 căţel de usturoi
- 5 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe mici (şalote)
- cate 125 ml fond de carne şi vin roşu
- 1 lingură de cimbru tocat
- 3 linguri de gem de portocale
- 2 portocale
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat şniţelele de miel.
Se curăţă usturoiul, se toacă şi se amestecă cu uleiul. Şniţelele se freacă cu acest amestec şi se lasă peste noapte să se pătrundă.
Se curăţă cepele şi se toacă. Se încinge o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele cca. 5 minute pe ambele părţi, apoi se scot din tigaie şi se ţin calde.
Se căleşte ceapa în aceeaşi tigaie, până devine sticloasă. Se adaugă fondul de carne, vinul roşu şi cimbrul şi se dă întregul amestec în clocot, amestecând continuu. Se mixează apoi toatăcompoziţia.
După ce seîncorporează gemul de portocale, se lasă sosul să clocotească la foc mic cca. 5 minute şi se asezonează.
Se curăţă portocalele, se filetează şi se taie felii.
Se condimentează şniţelele şi se montează câte 2 bucăţi de carne şi 2 de portocală alternativ pe o ţepuşă de lemn. Se servesc împreună cu sosul şi cu o garnitură de cartofi.
Pofta buna!