Snitele de nisetru cu legume si midii
PrinteazaSnitele de nisetru cu legume si midii
- 1,500 kg nisetru
- 2 fire de praz
- 5 căţei de usturoi
- 300g roşii
- cimbru
- sare
- 150 g măsline verzi
- 150 g ulei
- 1 pahar vin
- 20 midii sau scoici
- 1 legătură de verdeaţă
- puţin zahăr
- piper
Mod de preparare:
Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Prazul tăiat felii, roşiile curăţate şi tăiate, măslinele fără sîmburi, se sotează.
Şniţelele se aşază într-o cratiţă cu compoziţia de mai sus, se mai adaugă scoicile, vinul, cimbrul, sarea, usturoiul tocat, verdeaţa tocată, ulei, puţin, zahăr şi piper.
Se dau la cuptor cu capac30-35 minute. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
N-am mai facut snitele de nisetru. Merita sa incerc.