Cozonac Unguresc: Kürtőskalács – Deliciul Unguresc cu Zahăr și Nuci din: faina de grau, drojdie, alpte caldut, zahar, unt, sare, zahar, nuci, bete de lemn, tigaie Kürtőskalács, cunoscut și sub numele de cozonacul unguresc, este un desert tradițional unguresc care a câștigat inimile gurmanzilor din întreaga lume. Această delicioasă prăjitură în formă de colac coaptă […]
Snitele de nisetru cu legume si midii
PrinteazaSnitele de nisetru cu legume si midii
Ingrediente:
- 1,500 kg nisetru
- 2 fire de praz
- 5 căţei de usturoi
- 300g roşii
- cimbru
- sare
- 150 g măsline verzi
- 150 g ulei
- 1 pahar vin
- 20 midii sau scoici
- 1 legătură de verdeaţă
- puţin zahăr
- piper
Mod de preparare:
Snitele de nisetru cu legume si midii: Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.
Prazul tăiat felii, roşiile curăţate şi tăiate, măslinele fără sîmburi, se sotează.
Şniţelele se aşază într-o cratiţă cu compoziţia de mai sus, se mai adaugă scoicile, vinul, cimbrul, sarea, usturoiul tocat, verdeaţa tocată, ulei, puţin, zahăr şi piper.
Se dau la cuptor cu capac30-35 minute. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Linte Verde: Beneficii, Contraindicații și Rețete Delicioase
Linte Verde: Beneficii, Contraindicații și Rețete Delicioase. Lintea verde este mai mult decât un simplu ingredient în bucătăria mondială; este o comoară nutrițională cu o istorie fascinantă. Originea și Descoperirea: Lintea (Lens culinaris) este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate de om, cu dovezi arheologice ce indică utilizarea sa în Orientul Mijlociu acum 8.000 […]
N-am mai facut snitele de nisetru. Merita sa incerc.