Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips

Printeaza

 Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips

Ingrediente:Snitele de potarnichi cu garnitura de legume fierte date in unt si cartofi chips

  • 2 potarnichii
  • 300 g mazăre
  • 300 g morcovi
  • 300g conopidă
  • 300 g fasole fidea
  • 400 g cartofi
  • 150 g unt
  • 250 g ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingură făină
  • 1/2 lămaie

 

Mod de preparare:
Se prepară potarnichile, se scot pulpele şi piepţii şi se platează  puţin cu bătătorul şi se scot oasele posibile. Se prăjesc rapid în tigaie, numai pe o parte şi se scot pe un tocător, cu partea prăjită deasupra.

Cu oasele se face o supă cu sare, 1 ceapă şi cînd a scăzut se strecoară şi se face un sos gros suprem cu unt, făină, supă, gălbenuş, piper şi lămaie.

Acest sos se pune cu o lingură de masă, pe fiecare bucată de carne  şi se dă la rece. Cînd, carnea s-a răcit se dă prin făină, ou şi pesmet şi se prăjeşte în ulei.

Legumele (mazărea, morcovii, conopida, fasolea), tăiate fierte în apă cu sare, se scurg şi seancălzesc în unt, apoi se aşază pira­midă în mijlocul platoului iar împrejur şniţelele prăjite, împreună cu cartofii chips.

Separat se serveşte la sosieră un sos brun de vanat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Snitele de potarniche chiar ca n-am mai facut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.