Snitele de pui cu salata

Printeaza

Snitele de pui cu salata din: piept de pui, parmezan, faina, ou, pesmet, ulei, varza alba, morcov, ceapa verde, mar, iaurt, lamaie, mustar.

Ingrediente: Snitele_de_pui_cu_salata

  • 4 bucăţi mici de piept de pui
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 100g de făină
  • 1 ou, bătut
  • 75g de pesmet uscat
  • 75ml de ulei

Ingrediente pentru salata:

  • 300g de varză albă, tocată
  • 1 morcov mare, curăţat de coajă
  • 6 cepe verzi, feliate pe diagonală
  • 1 măr roşu, ras
  • 150g de iaurt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 linguriţe de muştar

Mod de preparare:

Pentru salată, amestecati toate ingredientele într-un bol mare. Asezonează cu puţină sare şi piper şi pune salata deoparte.

Intinde o bucată de folie alimentară pe suprafaţa de lucru şi pune pe ea fileurile de pui. Acoperă-le cu o altă bucată de folie alimentară şi bateti cu un sucitor, până când ajung la o grosime de 2-3mm.

Pune făina pe o farfurie şi asezoneaz-o, apoi sparge oul într-o altă farfurie. Tavăliti fileurile de pui prin făină, apoi prin ou.

Amestecă parmezanul şi pesmetul într-un bol, apoi dati bucăţile de pui prin acest amestec, pentru a forma o crustă de pesmet. Pune carnea pe o farfurie şi ţine-o la frigider până când urmează să mănânci şniţelele.

Incinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc relativ mare şi prăjeşte în ea câte două şniţele deodată. Lasă-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt complet aurii la exterior, apoi transferă-le pe un şervet de hârtie pentru a se scurge.

Poţi să le păstrezi calde într-un cuptor încălzit la foc mic, în timp ce le prăjeşti pe celelalte. Serveşte-le cu salata.

Snitele de pui cu salata

Snitele_de_pui_cu_salata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.