Snitele de pui cu salata
PrinteazaSnitele de pui cu salata din: piept de pui, parmezan, faina, ou, pesmet, ulei, varza alba, morcov, ceapa verde, mar, iaurt, lamaie, mustar.
- 4 bucăţi mici de piept de pui
- 3 linguri de parmezan ras
- 100g de făină
- 1 ou, bătut
- 75g de pesmet uscat
- 75ml de ulei
Ingrediente pentru salata:
- 300g de varză albă, tocată
- 1 morcov mare, curăţat de coajă
- 6 cepe verzi, feliate pe diagonală
- 1 măr roşu, ras
- 150g de iaurt
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 linguriţe de muştar
Mod de preparare:
Pentru salată, amestecati toate ingredientele într-un bol mare. Asezonează cu puţină sare şi piper şi pune salata deoparte.
Intinde o bucată de folie alimentară pe suprafaţa de lucru şi pune pe ea fileurile de pui. Acoperă-le cu o altă bucată de folie alimentară şi bateti cu un sucitor, până când ajung la o grosime de 2-3mm.
Pune făina pe o farfurie şi asezoneaz-o, apoi sparge oul într-o altă farfurie. Tavăliti fileurile de pui prin făină, apoi prin ou.
Amestecă parmezanul şi pesmetul într-un bol, apoi dati bucăţile de pui prin acest amestec, pentru a forma o crustă de pesmet. Pune carnea pe o farfurie şi ţine-o la frigider până când urmează să mănânci şniţelele.
Incinge uleiul într-o tigaie încăpătoare, la foc relativ mare şi prăjeşte în ea câte două şniţele deodată. Lasă-le câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt complet aurii la exterior, apoi transferă-le pe un şervet de hârtie pentru a se scurge.
Poţi să le păstrezi calde într-un cuptor încălzit la foc mic, în timp ce le prăjeşti pe celelalte. Serveşte-le cu salata.
Snitele de pui cu salata
Pofta buna!