Snitele de vita cu sos de patrunjel
Printeaza
O reteta de snitele de vita cu sos de patrunjel, marar, otet, oregano, sare, piper si busuioc.
- 8-10 şniţele de vită
- 200 ml ulei
- 2 legături pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 lingură oţet
- 4-5 căţei de usturoi
- oregano
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Speli mărarul, îl tai mărunt şi-l amesteci cu uleiul, oregano, busuioc, sare şi piper. Laşi feliile de carne în acest amestec pentru 5-6 ore, la rece. Le scoţi apoi şi le prăjeşti cu foarte puţin ulei, pe ambele părţi.
Pregăteşti apoi sosul. Speli pătrunjelul şi-l pui împreună cu usturoiul curăţat, uleiul, oţetul şi zeama de lămâie într-un blender sau treci totul prin maşina de tocat. Obţii un sos în care pui sare şi piper după gust.
Aduci şniţelele cu sosul alături şi cu garnitură de cartofi copţi.
Pofta buna!