Snitele de vitel cu lamaie
PrinteazaSnitele de vitel cu lamaie din: snitele de vitel, sare, piper, lamaie, faina, oua, pesmet, ulei de unt, smantana, sos de soia.
- 4 şniţele de viţel
- sare
- ptper
- 1 lămâie mare netratată
- 100 g făină
- 2 ouă
- 100 g pesmet
- 30 g ulei de unt
- 125 ml smântână dulce
- 3 linguri de sos de soia
Mod de preparare:
Se bat şniţelele până se aplatizează şi se condimentează cu sare şi piper. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se rade un strat subţire de coajă, apoi se taie restul cojii până la pielea albă. Pulpa de la lămâie se taie apoi felii.
Se aşează pe fiecare şniţel o felie de lămâie, apoi se pliază carnea şi se fixează cu un beţigaş. Făina, ouăle bătute şi pesmetul se aşează pe trei farfurii diferite. Se trec apoi şniţelele prin fiecare dintre cele trei ingrediente. Se încinge într-o tigaie uleiul de unt, în care se prăjesc apoi şniţelele 4-5 minute pe fiecare parte.
Se adaugă în tigaie smântână, sosul de soia şi coaja de lămâie şi se lasă totul să clocotească la foc micîncă 5 minute. Se asezonează după gust. La aceste şniţele se recomandă o garnitură de cartofi ţărăneşti şi păstăi de mazăre sote.
Pofta buna!
Foarte bune snitelele de vitel