Snitele de vitel in stil italian
PrinteazaSnitele de vitel in stil italian din: ulei, vin Marsala, snitele de vitelm supa de legume, piper, sare, ceapa verde, amidon.
- 3 linguri de ulei de măsline
- 125 ml vin Marsala
- 4 şniţele de viţel
- 375 ml supă de legume
- piper
- sare
- 100 g ceapă verde
- 3 linguriţe de amidon
Mod de preparare:
Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu vinul Marsala. In acest amestec se marinează apoi timp de circa 60 de minute şniţelele bătute în prealabil, într-un vas acoperit.
Se încinge restul uleiului de măsline într-o tigaie. Se scot şniţelele din marinadă şi se scurg, adunându-se marinada, apoi se prăjesc 4-5 minute pe fiecare parte. Şniţelele se scot apoi din tigaie şi se păstrează la cald.
Grăsimea în care s-a prăjit carnea se stinge cu supa de legume, după care se adaugă marinada. Se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat. Se curăţă ceapa verde, se taie rondele şi se adaugă la sos.
Se amestecă amidonul cu puţină apă şi se leagă sosul. In final, şniţelele se aşează din nou în sos şi se încălzesc uşor, apoi se servesc cu paste late.
Pofta buna!