Snitele de gulie in stil vienez

Printeaza

Snitele de gulie in stil vienez din: gulie, sare, piper, lamaie, faina, oua, pesmet, ulei de plante.

Ingrediente:Snitele de gulie in stil vienez

  • 600 g gulie
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 200 g pesmet
  • 4 linguri de ulei de plante

 

Mod de preparare:

Se spală guliile, se curăţă de coajă şi se taie felii de 1-2 cm grosime.

Se fierb apoi circa 2 minute feliile de gulie în apă clocotită cu sare, după care se scot din apă şi se lasă la scurs.

Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.

Se pune făina pe o farfurie, iar pe o a doua farfurie se bat ouăle.

Pesmetul se pune pe o a treia farfurie.

Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi pe ambele părţi feliile de gulie, care în prealabil au fost trecute prin făină, ouă şi pesmet.

Şniţelele de gulie se servesc cu sos de tomate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.