Snitele de gulie in stil vienez
PrinteazaSnitele de gulie in stil vienez din: gulie, sare, piper, lamaie, faina, oua, pesmet, ulei de plante.
- 600 g gulie
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 100 g făină
- 2 ouă
- 200 g pesmet
- 4 linguri de ulei de plante
Mod de preparare:
Se spală guliile, se curăţă de coajă şi se taie felii de 1-2 cm grosime.
Se fierb apoi circa 2 minute feliile de gulie în apă clocotită cu sare, după care se scot din apă şi se lasă la scurs.
Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
Se pune făina pe o farfurie, iar pe o a doua farfurie se bat ouăle.
Pesmetul se pune pe o a treia farfurie.
Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi pe ambele părţi feliile de gulie, care în prealabil au fost trecute prin făină, ouă şi pesmet.
Şniţelele de gulie se servesc cu sos de tomate.
Pofta buna!