Snitele in sos de legume
PrinteazaSnitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar.
- 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc
- 1 ceapă
- 1 telină
- 1 pahar cu suc de roşii
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 3 linguri cu faină
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri cu untură sau 1 pahar cu ulei
- 1 linguriţă cu zahăr
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de vine şi pieliţe, tăiaţi felii subţiri sau tăiaţi atâtea felii câte persoane sunt la masă, bateţi cu batşniţelul până când carnea se subţiază.
Săraţi şi piperaţi după gust. Presăraţi cu faină un planşeu sau un fund de lemn, treceţi feliile de came prin faină şi prăjiţi şniţelele în untură sau ulei.
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt sau treceţi-le pe răzătoarea mare.
Căliţi legumele în grăsimea rămasă 2-3 min, adăugaţi 1 cană cu apă încălzită, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă 20 min.
Adăugaţi sucul de roşii, zahărul şi puţină sare, lăsaţi să fiarbă sosul 2-3 min. Puneţi şniţelele în sos, lăsaţi să fiarbă acoperit 10 min. Serviţi mâncarea caldă cu legume fierte sau orez fiert şi vin alb.
Pofta buna!