Snitele in manta de migdale
PrinteazaSnitele in manta de migdale din: cartofi rosii, sare, piper, radacina de telina, iaurt, mustar, ulei de masline, smantana, otet balsamic alb, zahar, fulgi de migdale, snitele, oua, unt.
Ingrediente:
- 500 g cartofi rosii
- sare
- piper
- 300 g radacina de telina
- 100 g iaurt
- 1-2 linguri mustar
- 1-2 linguri ulei de masline
- 100 g smantana
- 2 linguri otet balsamic alb
- zahar
- 80 g fulgi de migdale
- 4 snitele subtiri (a 140 g)
- 4 linguri faina
- 2 oua
- 100 g unt topit
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb 25 min. în apă cu sare. Se scurg, se decojesc şi se lasă să se răcească.
Se decojeşte rădăcina de ţelină şi se taie fâşii. Se taie felii cartofii şi se amestecă împreună cu ţelina.
Se amestecă iaurtul cu muştar, ulei şi smântână. Se adaugă oţet, sare, piper şi zahăr; se înglobează în amestecul de ţelină şi cartofi. Se mai potriveşte o dată de sare şi piper.
Se pun deoparte 2 linguri de migdale; restul se toacă. Apoi se amestecă împreună cu restul de fulgi de migdale.
Se spală şniţelele, se şterg, se bat, se sărează şi se pipereaza.
Se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut şi în final prin migdale. Se încinge untul într-o tigaie mare şi se prăjesc şniţelele cca 3-4 min. pe fiecare parte.
Se mişcă puţin tigaia în acest timp, ca să nu se lipească feliile de carne. Şniţelele se servesc cu salată şi se ornează eventual cu ţelină verde şi felii de lămâie.
Snitele in manta de migdale
Pofta buna!