Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf
PrinteazaŞniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf
Ingrediente:
- 13 ouă
- 6 fileuri de anşoa
- 220 g orez
- 150 g unt
- 1/3 l supă
- 1 1/2 lingură faină
- 1/3 l lapte
- sare
- 200 g pesmet alb
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf: Se fierb 10 minute 12 ouă, apoi se curăţă de coajă şi sc taie în două, în lungime.
Se face un sos alb din 60 g unt, făină, lapte şi sare. Se scot gălbenuşurile şi se amestecă cu 3 linguri de sos alb şi cu fileurile de anşoa tăiate mărunt.
Ouăle se umplu cu această compoziţie, se napează cu restul de sos alb si sc dau la rece.
Cînd s-au răcit se dau prin făină, ou bătut şi pesmet si se prăjesc în ulei.
Separat se face un pilaf din orez, supă, unt şi sare. Pilaful se aşază într-un platou în mijloc şi ouăle in jurul pilafului.
Pofta buna!