Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

Printeaza

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

Ingrediente:

  • 13 ouă
  • 6 fileuri de anşoa
  • 220 g orez
  • 150 g unt
  • 1/3 l supă
  • 1 1/2 lingură faină
  • 1/3 l lapte
  • sare
  • 200 g pesmet alb
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf: Se fierb 10 minute 12 ouă, apoi se curăţă de coajă şi sc taie în două, în lungime.

Se face un sos alb din 60 g unt, făină, lapte şi sare. Se scot găl­benuşurile şi se amestecă cu 3 linguri de sos alb şi cu fileurile de anşoa tăiate mărunt.

Ouăle se umplu cu această compoziţie, se napează cu restul de sos alb si sc dau la rece.

Cînd s-au răcit se dau prin făină, ou bătut şi pesmet si se prăjesc în ulei.

Separat se face un pilaf din orez, supă, unt şi sare. Pilaful se aşază într-un platou în mijloc şi ouăle in jurul pilafului.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.