Snitele de peste (nisetru)

Printeaza

Snitele de peste (nisetru) din: nisetru, praz, usturoi, rosii, masline, cimbru, ulei, sare, piper, vin, verdeata.

Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman.

Acești acizi grași sunt considerați benefici pentru sănătatea inimii și creierului. Peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, inclusiv EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Acești acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea funcției cognitive și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg nisetru
  • 2 fire de praz
  • 5 căţei de usturoi
  • 300 g roşii
  • cimbru
  • sare
  • 150 g măsline verzi
  • 150 g ulei
  • 1 pahar vin
  • 20 midii
  • 1 legătură de verdeaţă
  • puţin zahăr
  • piper

 

Mod de preparare:

Snitele de peste (nisetru): Din nisetru se taie 12 şniţele, se dă sare, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.

Prazul tăiat felii, roşiile curăţate şi tăiate, măslinele fără sîmburi, se sotează.

Şniţelele se aşază într-o cratiţă cu compoziţia de mai sus, se mai adaugă scoicile, vinul, cimbrul, sarea, usturoiul tocat, verdeaţa tocată, ulei, puţin, zahăr şi piper.

Se dau la cuptor 30-35 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.