Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin
PrinteazaO reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie.
- 4 felii muschi de porc
- 3 felii groase de paine alba, rupte bucati
- coaja de la 1 lamaie
- 50 g parmezan ras
- 50 g seminte de pin
- 2 fire de rozmarin, doar frunzele
- 3 linguri faina
- 2 oua batute
- ulei de masline, pentru prajit
- 4 felii de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Se curăţă bucăţile de carne de grăsime, apoi între două foi bat cu un făcăleţsau până ajung la grosimea aproximativ 5mm. Se pun deoparte.
Se pun pâinea, coaja de lămâie, parmezanul, seminţele de pin şi firele de rozmarin într-jn robot de bucătărie şi se procesează până se obţine un amestec destul de fin. Se mută într-un vas întins.
Se întinde făina pe o farfurie şi se pune oul într-un castron întins. Se condimentează carnea cu sare1 şi piper, apoi se dă prin făină. Se înmoaie fiecare bucată în ou, apoi se dă prin amestecul de pesmet, până se acoperă pe toate părţile în mod egal.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjeşte carnea două-trei minute pe fiecare parte, până prinde o culoare aurie şi o crustă crocantă. Se serveşte imediat cu felii de lămâie.
Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin
Pofta buna!