Snitele de pui cu arahide

Printeaza

Snitele de pui cu arahide din: cartofi, pulpe de pui dezosate, arahide, oua, faina, fasole verde, ceapa, ulei, coaja de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Snitele_de_pui_cu_arahide

  • 800 g cartofi
  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 150 g arahide nesarate
  • 2 oua
  • 1 lingurita faina
  • 800 g fasole verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii şi se taie beţişoare. Intr-o oală se pun la fiert cca 2 l de apă cu sare şi se adaugă beţişoarele de cartofi.

Se ferb cca 8 min. Se trec prin jet de apă rece şi selasă să se scurgă.

Se bate carnea, se săreză şi se piperează pe anbele feţe. Se bat ouăle într-un castron, se acaugă făină şi un praf de sare şi se amestecă.

Se macină arahidele şi se aşază într-o farfurie. Se tăvălesc bucăţile de carne mai întâi prin aluat, apoi prin arahide.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 190 °C. Se coc 15-20 min.

Se curăţă fasolea şi se fierbe în apă clocotită cu sare cca 6 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se amestecă împreună cu ceapa tocată, coaja de lămâie şi uleiul de măsline; se sărează şi se piperează după gust.

Se încinge uleiul şi se prăjesc cartofii. Se servesc şniţelele cu fasole verde şi cartofi.

Snitele de pui cu arahide

Snitele_de_pui_cu_arahide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.