Snitele de pui cu arahide
PrinteazaSnitele de pui cu arahide din: cartofi, pulpe de pui dezosate, arahide, oua, faina, fasole verde, ceapa, ulei, coaja de lamaie, sare, piper.
- 800 g cartofi
- 4 pulpe de pui dezosate
- 150 g arahide nesarate
- 2 oua
- 1 lingurita faina
- 800 g fasole verde
- 2 cepe
- 2 linguri ulei pentru prajit
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se taie beţişoare. Intr-o oală se pun la fiert cca 2 l de apă cu sare şi se adaugă beţişoarele de cartofi.
Se ferb cca 8 min. Se trec prin jet de apă rece şi selasă să se scurgă.
Se bate carnea, se săreză şi se piperează pe anbele feţe. Se bat ouăle într-un castron, se acaugă făină şi un praf de sare şi se amestecă.
Se macină arahidele şi se aşază într-o farfurie. Se tăvălesc bucăţile de carne mai întâi prin aluat, apoi prin arahide.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 190 °C. Se coc 15-20 min.
Se curăţă fasolea şi se fierbe în apă clocotită cu sare cca 6 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se amestecă împreună cu ceapa tocată, coaja de lămâie şi uleiul de măsline; se sărează şi se piperează după gust.
Se încinge uleiul şi se prăjesc cartofii. Se servesc şniţelele cu fasole verde şi cartofi.
Snitele de pui cu arahide
Pofta buna!