din: aperol, prosecco, apa tonita, coaja de portocala, gheata, apa minerala. Spring Fever Spritz este o variație a celebrului cocktail Aperol Spritz, care provine din nordul Italiei și a devenit extrem de popular în întreaga lume. Acest cocktail este renumit pentru gustul său ușor-amărui și […]
Snitele de tofu cu spanac
PrinteazaSnitele de tofu cu spanac din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, tofu, pesmet, lamaie, faina, lapte.
Ingrediente:
- 400 g spanac
- 1 ceapă
- 3 linguri de ulei vegetal
- sare
- piper
- nucşoară proaspăt rasă
- 600 g tofu afumat
- 100 g pesmet
- coaja rasă de la 1 lămâie netratată
- 50 g făină
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Snitele de tofu cu spanac: Spanacul se alege, se curăţă, se spală şi se înăbuşă încă umed într-o oală, amestecând mereu. varsă apoi într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă bine şi se toacă.
Ceapa se cojeşte şi se mărunţeşte, după care se căleşte rapid într-o lingură de ulei încins. adaugă spanacul şi se sotează circa 5 minute. Se asezonează amestecul cu sare, piper şi nucşoară.
Tofu se scurge şi se taie în 8 felii. Patru dintre ele se ung cu pasta de spanac, după care se acoperă cu feliile de tofu rămase.
Pesmetul se amestecă cu coaja de lămâie. Feliile de tofu se dau pe rând prin făină, lapte şi pesmet.
încinge restul uleiului într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele umplute de tofu circa 2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, se servesc cu sos de roşii.
Pofta buna!
Spring Fever Spritz – Rețetă fresh și ușor de preparat