Snitele de vita din: escalop de vita, faina, ou, pesmet, castravete, iaurt, otet, ulei, lamaie, marar. Ingrediente: 2×150 g escalop de vită 2 linguri cu făină, bine asezonată 1 ou mare, bătut 125 g pesmet 1/2 castravete, feliat subţire 2 linguri cu iaurt 2 linguriţe cu oţet de vin alb 3 linguri cu ulei de […]
Snitele vieneze din carne de vitel
PrinteazaSnitele vieneze din carne de vitel din: snitele de vitel, sare, piper, faina, oua, lapte, pesmet, ulei, lamaie, fileuri de sardele, capere.
- 8 şniţele de viţel (a 100 g)
- sare
- piper
- 100 g făină
- 3 ouă
- 1 lingură de lapte
- 100 g pesmet
- 70 ml ulei
- 1 lămâie netratată
- 8 fileuri de sardele (ansoa)
- 16 capere
Mod de preparare:
Se bat şniţelele până devin foarte plate, apoi se condimentează cu sare şi piper.
Intr-o farfurie se pune făina, în altă farfurie se amestecă ouăle şi laptele, iar pesmetul se pune într-o a treia farfurie.
Şniţelele se trec pe rând întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă şi lapte şi la final prin pesmet.
Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc pe rând şniţelele, câte 3 minute pe fiecare parte.
Şniţelele se scot apoi din tigaie şi se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.
Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se taie felii.
Şniţelele vieneze se servesc ornate cu felii de lămâie, sardele şi capere şi cu garnitură de salată de cartofi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Snitele de soia cu piure de cartofi
Snitele de soia cu piure de cartofi din: snitele de soia, cartofi, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 6-8 şniţele de soia 1 kg cartofi 2 linguri cu ulei de măsline sare 1 pahar cu ulei pesmet Mod de preparare: Curăţaţi si spălaţi cartofii, puneţi-i la fiert în apă caldă cu sare, farâmaţi-i cu furculiţa si […]
Pofta buna!