Snitele de vita

Printeaza

Snitele de vita din: escalop de vita, faina, ou, pesmet, castravete, iaurt, otet, ulei, lamaie, marar.

Ingrediente:

  • 2×150 g escalop de vită
  • 2 linguri cu făină, bine asezonată
  • 1 ou mare, bătut
  • 125 g pesmet
  • 1/2 castravete, feliat subţire
  • 2 linguri cu iaurt
  • 2 linguriţe cu oţet de vin alb
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 2 felii de lămâie. pentru a servi
  • mărar, pentru decor

 

Mod de preparare Snitele de vita:

Pune fiecare bucată de carne între 2 bucăţi de folie şi bate-o cu ciocanul pentru şniţele.

Dă carnea prin făina asezonată, apoi prin oul bătut şi la final prin pesmet.

Lasă-le la rece 30 de minute. între timp, amestecă castravetele cu iaurtul, oţetul, piperul negru măcinat şi sarea.

Lasă-le deoparte, încălzeşte uleiul în tigaie şi prăjeşte şniţelele câte 3 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Serveşte-le cu salată de castraveţi şi felii de lămâie.

Presară deasupra mărar.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.