Socata cu lamaie si drojdie din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, drojdie. Ingrediente: 6 pălăriuţe flori de soc 3 l apă 500 g zahăr 1 lămâie 8 g drojdie Mod de preparare: Speli florile de soc, le usuci pe un prosop şi le pui într-un borcan. Adaugi zahărul, lămâia feliată şi apa. Acoperi amestecul […]
Socata aromata
PrinteazaSocata aromata din: apa rece, zahar, boabe de orez, soc.
Florile de soc sunt cunoscute pentru aroma lor plăcută și au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii.
Florile de soc sunt adesea folosite pentru a face ceai sau siropuri și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele răcelii și gripei.
Fructele de soc sunt de culoare neagră și sunt bogate în antioxidanți, vitamina C și fibre. Aceste fructe pot fi folosite pentru a face sucul de soc sau gem de soc, iar aceste produse pot fi consumate ca atare sau adăugate în rețete culinare.
Socata este o băutură răcoritoare și efervescentă tradițională, făcută din flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Pentru a face socata, florile de soc proaspete sunt lăsate la înmuiat în apă timp de câteva zile, după care se adaugă zahăr și lămâie.
Socata obținută va fermenta în mod natural, creând bule și dându-i o aromă unică. Este o băutură populară în Europa de Est și în alte părți ale lumii, cunoscută și pentru calitățile sale răcoritoare în sezonul cald.
- 5 l apa rece
- 500 g zahar
- 1 pahar mic cu boabe de orez
- 7-8 inflorescente de soc
Mod de preparare:
Asezati florile de soc intr-un borcan de sticla. Puneti peste flori boabele de orez spalate si zahărul, apoi umeziti amestecul cu 1 cana de apa.
Acoperiti vasul pana a doua zi, cand turnati peste amestec 5 1 apa plata. Lasati sa se macereze pastrand vasul intr-un loc cald.
Amestecati in vas cu o lingura de lemn o data sau de doua ori pe zi. Cand lichidul devine usor sifonat, strecurati in sticle pe care le pastrati la rece.
Nu se pastreaza mai mult de 3-4 zile.
Savurati!
poate iti place si:
Socata cu lamaie si drojdie
Socată
Socată Ingrediente: 6-7 flori de soc (proaspete sau uscate) 10 l apă clocotită 2 kg zahăr 1 lămâie mare 1 pliculeţ sare de lămâie drojdie cât o nucă 4 linguri oţet Mod de preparare: Intr-o oală încăpătoare pui apa să clocotească, adaugi florile, zahărul, sarea de lămâie, drojdia, oţetul şi lămâia tăiată feliuţe. Amesteci […]
Beneficiile socului
Socul, apreciat ca remediu natural, a fost folosit din cele mai străvechi timpuri în medicina tradițională. În știința modernă, cercetările din ultimii 15 ani realizate în țări precum: Germania, Elveția, Israel, Polonia, Serbia sau Statele Unite, au scos în evidență proprietățile medicinale uluitoare ale socului. În scopuri medicinale, se folosesc de la soc florile, fructele […]
Savurati!