Socată

Printeaza

Socată din: flori de soc, apa, zahar, lamaie, sare de lamaie, drojdie, otet.

Florile de soc sunt cunoscute pentru aroma lor plăcută și au fost folosite de secole în medicina tradițională pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii.

Florile de soc sunt adesea folosite pentru a face ceai sau siropuri și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a ameliora simptomele răcelii și gripei.

Fructele de soc sunt de culoare neagră și sunt bogate în antioxidanți, vitamina C și fibre. Aceste fructe pot fi folosite pentru a face sucul de soc sau gem de soc, iar aceste produse pot fi consumate ca atare sau adăugate în rețete culinare.

Socata este o băutură răcoritoare și efervescentă tradițională, făcută din flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Pentru a face socata, florile de soc proaspete sunt lăsate la înmuiat în apă timp de câteva zile, după care se adaugă zahăr și lămâie.

Socata obținută va fermenta în mod natural, creând bule și dându-i o aromă unică. Este o băutură populară în Europa de Est și în alte părți ale lumii, cunoscută și pentru calitățile sale răcoritoare în sezonul cald.

 

Ingrediente:

  • 6-7 flori de soc (proaspete sau uscate)
  • 10 l apă clo­cotităSocata
  • 2 kg zahăr
  • 1 lămâie mare
  • 1 pliculeţ sare de lămâie
  • drojdie cât o nucă
  • 4 linguri oţet

 

Mod de preparare:

Intr-o oală încăpătoare pui apa să clocotească, adaugi florile, zahărul, sarea de lămâie, drojdia, oţetul şi lămâia tăiată feliuţe.

Amesteci bine să se topească zahărul şi dai oala într-un loc răcoros.

Laşi să stea 6-7 zile, timp în care mai amesteci.

Apoi tragi sucul din oală, îl strecori şi-l pui în sticle, pe care le păstrezi în frigider.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.