Şodou cu vin

Printeaza

Şodou cu vin

Ingrediente:Şodou cu vin

  • 100 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 300 g vin alb
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în acelaşi sens).

Se pune din nou cratiţa pe foc pînă ce sosul în­cepe să se îngroaşe şi dă primul clocot.

Se dă la o parte.Se serveşte în sosieră la budinci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.