„Sombrero” cu fasole mexicană
PrinteazaSombrero cu fasole mexicană din: ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, vanata, dovlecel, fasole boabe, rosii, sos de rosii, cascaval, busuioc, branza cheddar, salata verde, sare si piper.
- 10 ml ulei de masline
- 1 ceapa taiata
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ardei chilli, taiat fin
- 1 vanata mica taiata cuburi
- 1 dovlecel taiat cuburi
- 400 g fasole boabe, la conserva
- 400 g rosii taiate, la conserva
- 20 ml sos de rosii
- 4 clatite cu cascaval gata preparate
- 10 g busuioc tocat
- 100 g branza Cheddar rasa
- salata verde, pentru servire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare şi pune ceapa la călit timp de 3 minute. Adaugă usturoiul, chilii, vânătă, dovlecelul şi prăjeşte totul timp de 2 minute. Amestecă fasolea, roşiile şi sosul de roşii în tigaia de pe foc, lasă să dea în fiert şi apoi lasă la foc mic încă 5 minute.
Intre timp, taie dătitele în fâşii pe care le vei dispune în forma unui sombrero. Păstrează 4 frunze de busuioc iar restul pune-leîn amestecul de fasole.
Pune câte o lingură din amestecul obţinut pe fiecare farfurie. Aşază deasupra un sfert din fâşiile de dătite obţinute, iar peste ele pune încă o lingură de amestec Serveşte decorat cu câte o frunză de busuioc şi cu salată verde.
Sombrero cu fasole mexicană
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu, nu sa-l prepar, doar sa-l gust 😛
Foarte tare ideea asta